GELUIDSFRAGMENTEN

Luister alles

...

Fragment 18: Introductie

Introductie van de vierde radio-dag door Marjolein Frijling en DJ ​Marijn van BusselMeer...

Click to edit...

Fragment 20: De Schaduwploeg

Jaïr Stranders en Anne Breure, in gesprek met een delegatie van de Schaduwploeg over het ITs Festival. Meer...

Fragment 21: Daggast Jeffrey Meulman

Daggast Jeffrey Meulman (directeur van het Nederlands Theater Festival) in gesprek met Marjolein Frijling

Fragment 22:  In gesprek met Het Transitiebureau

Marjolein Frijling in gesprek met Het TransitiebureauMeer...

Fragment 18: Introductie van de vierde radio-dag door Marjolein Frijling en Dj Marijn van Bussel

Introductie van de vierde radio-dag door Marjolein Frijling en DJ Marijn van Bussel . Het is de derde dinsdag van september: Prinsjesdag. Wat is de rol van kunst van de samenleving en hoe maken wij, om met de woorden van de Koning te spreken, kunst ‘weerbaar in turbulente tijden’?​

Fragment 19: HALF6

HALF6 - Jaïr Stranders in gesprek met studenten van de Theaterschool Amsterdam. Sinds 2013 organiseert de Theaterschool regelmatig op dinsdag het openbare debat HALf6, altijd met de vraag: Where do we go from here? Voor deze keer verplaatst HALf6 zich naar Radio Futura en praten studenten van de Theaterschool praten over hun verschillende achtergronden, drijfveren en verwachten over een toekomst als podiumkunstenaar. Met o.a. Rosa Asbreuk en Eline Arbo.

In het Engels.

Fragment 20: De Schaduwploeg

Jaïr Stranders, bijgestaan door Anne Breure, in gesprek met een delegatie van de Schaduwploeg over het ITs Festival. Wat voor soort festival zou er in deze tijd voor afstuderende podiumkunstenaars moeten zijn? De Schaduwploeg was een cadeau aan het jarige ITs Festival met als doel dat de studenten zelf hun eigen festival evalueren. Over wat voor een festival dromen zij? Wat is de rol van een afstudeerfestival tussen onderwijs en het veld? Met o.a. Merel Smitt, Marijn Alexander de Jong, Suze van Miltenburg, Elias de Bruyne en Rozanne de Bont.

Fragment 21: Daggast Jeffrey Meulman

Fragment 22: In gesprek met het transitiebureau

Marjolein Frijling in gesprek met Het Transitiebureau: Lara Staal, Anoek Nuyens, Marijke Hoogenboom, Anne Breure en Marthe Prins. Het Transitiebureau over de rol van de kunst in deze tijd. Citaat door Anoek Nuyens uit de installatie #1 uit de collectie kunst en samenleving van Het Transitiebureau.

“The essential function of utopia is the critique of what is present.” Theodor W. Adorno in gesprek met Ernst Bloch (1964)

DAG 4: DINSDAG 16 SEPTEMBER​
HALF6 EN DE SCHADUW-PLOEG IN RADIO FUTURA

Daggast Jeffrey Meulman

"The essential function of Utopian is the critique of what is present." Theodor W. Adorno in gesprek met Ernst Bloch (1964)​