di 11 t/m za 15 nov

WEIBLICHER AKT 5:
​BRON / BRONTË

MAATSCHAPPIJ DISCORDIA

​theater

WEIBLICHER AKT 5: BRON / BRONTË
MAATSCHAPPIJ DISCORDIA

Hoe langer je in het donker staart, hoe meer je ziet…

Wie ben je als je slaapt? Durf je je diepste verlangens te zien? Met o.a. de beroemde schrijvende gezusters Brontë als gids, verdiepen de vrouwen van Maatschappij Discordia zich in de duistere kanten hun wezen. Voor Emily, Charlotte en Ann Brontë markeerde de vroege dood van hun broer Branwell het moment waarop de deur naar hun eigen donkere binnenwereld openging. Schaduw, schaamte, schuld, seks en sadisme – zijn we er bang voor of kunnen we eigenlijk niet zonder? Bron / Brontë is het vijfde deel in een serie voorstellingen vanuit het vrouwelijk perspectief.

met & door Annette Kouwenhoven, Miranda Prein en Maureen Teeuwen 
met een speciaal optreden van Jan Joris Lamers

di 11 t/m za 15 nov
Frascati 3, 21:00
€ 15 / 11,5
​theater

MAATSCHAPPIJ DISCORDIA

Maatschappij Discordia maakt al dertig jaar intelligent, kritisch toneel met minimale middelen. Het gezelschap streeft naar een vorm van theater waarbij het publiek wordt uitgedaagd om mee te denken over alle 'voorstellen' die op het toneel worden gepresenteerd; om mee te zoeken naar de inhoud achter het verhaal, naar het 'waarom' van de voorstelling. Hiervoor gebruiken zij afwisselend het grote twintigste-eeuwse toneelrepertoire en zelf samengestelde montagestukken. Vorig seizoen speelden zij bij Frascati Je ne te vois plus tu es mort, Weiblicher akt 4: de moeder van Oscar, Eenheid tijd plaats handeling en samen met ’t Barre Land Pointless International.

THEATERKRANT ****
​over Weiblicher Akt 4

De streng ogende Prein, de androgyne Teeuwen en de in kloeke registers vinnig uithalende Kouwenhoven zijn goed aan elkaar gewaagd, een puik stel comédiennes

THEATERKRANT ****
over Je ne te vois plus tu es mort

Onherhaalbaar zuivere en van franjes en frutsels ontdane toneelavond