BREAKIN'WALLS:
​INFORMATION NATION

wo 19 t/m za 22 nov
theaterfestival voor jonge amsterdammers

BREAKIN'WALLS:
​INFORMATION NATION

We leven in een Information Nation. Non-stop worden we gevoed met prikkels. Wikipedia, YouTube en Google bombarderen ons dagelijks met duizenden weetjes, nieuws en feiten. Maar wanneer is een feit een feit en geen vermomde mening? Dat lijkt niemand meer te controleren. Zelfs de NOS manipuleerde een toespraak van Poetin en ook de beelden van een neerstortende MH17 blijken niet echt. 

Stemmingmakerij wordt belangrijker dan het vertellen van de waarheid. Of ís waarheid juist maakbaar? Maar hoe vorm je dan nog een onderbouwde mening? Die onderbouwing lijkt steeds minder belangrijk. Op het internet is geen ruimte voor nuance. Op Twitter, FOK!nieuws of Joop.nl ben je vóór of tegen: Pro of anti-Wilders, -Palestina of -Zwarte Piet. 

Breakin’Walls: Information Nation gaat met voorstellingen, debatten, installaties, nagesprekken, exposities en late nights op safari door de wildernis online. We reageren en reaguren, komen om in de meningen, standpunten en (on)waarheden. Maar bij wie kunnen we nog terecht voor de ouderwetse waarheid? En dan niet die van het wereld wijde web, maar die van de encyclopedie in de stoffige boekenkast van je opa.

LIEFDES-
​VERKLARING

FABULEUS / NBPROJECTS /
​NICOLE BEUTLER

SIDE
​PROGRAM

MEN.
​BOG.

I LIKE YOU
​A LOT

​DEGASTEN

DECAMEKRONKELS
DECAMERONE BLOGGERS
​FACTORY

PRIJZEN BREAKIN'
​WALLS

TROUPE EN
NUIT XI

​DE
​THATERTROEP

NOT REALLY A
​SILENT PROTEST

FACTORY WERKPLAATS MUZIEKTHEATER

DECAMERONE CINEMA
​FACTORY

MET MIJ GAAT
​HET GOED

FACTORY /
TARIKH & ZIARAH

SPACEDOGS
ARLING, ELSTGEEST & WUNDERBAUM

STANDPUNT
​FACTORY in regie van SCHWALBE

In Standpunt staan de jonge spelers op de helling van een gezamenlijke actie; ze zoeken naar het juiste moment voor een beweging vooruit. Tussen idealisme en daadkracht valt het stil. Een poging om de scherpte niet te verliezen in het oversteken naar het volgende punt. En opnieuw, en opnieuw.

Theatercollectief Schwalbe is uitgenodigd om
voor de nieuwe jongerenproductie van Factory de regie in handen te nemen. Zeven makers en negen jongeren gaan net zo lang de dialoog met elkaar aan, tot ze tot een voorstelling komen.

De voorstellingen van Schwalbe kenmerken zich door een grote dosis aan fysieke overgave, radicale doorgevoerde keuzes en een fascinatie voor de mens in zijn meest basale vorm, ontdaan van alle opsmuk.

wo 19 t/m za 22 nov
frascati 1 / 20:00
mime

LIEFDESVERKLARING
FABULEUS (BE) / NBPROJECTS / NICOLE BEUTLER

Met zijn beroemde tekst Publikumsbeschimpfung gooide Peter Handke in 1966 alle theaterconventies overhoop, door het publiek te trakteren op beledigingen en verwijten. Inmiddels zijn we op dat vlak wel wat gewend. Choreograaf Nicole Beutler en tekstschrijver Magne van den Berg vormen zijn project om tot een ode aan het theater én aan Handke. Vol overgave betuigen zes jonge Vlaamse spelers het publiek hun liefde, voortgestuwd door de opzwepende beats van Beutler’s huiscomponist Gary Shepherd. Een voorstelling die vrolijk de grenzen van theater, dans en popconcert aftast.

Zes jonge spelers leggen hun hart aan je voeten
we doen niet alsof u er niet bent
u bent geen lucht voor ons
u bent voor ons van levensbelang
omdat u er bent

wo 19 t/m vr 21 nov
frascati 4 / 21:30
theater

MEN.
​BOG.

Over ons vermogen het met elkaar (on)eens te zijn

We leven in het tijdperk van de Mening. De waarheid staat al lang niet meer gedrukt, maar wordt voortdurend geüpdate en betwist in een eindeloze stroom reacties. Nog nooit was het zo makkelijk de rest van de wereld te laten weten wat je ergens van vindt. Maar kan je je mening nog wel vormen, als je overal gelijk iets van moeten vinden? En wie luistert er eigenlijk nog naar al die meningen? De makers van BOG. gingen op onderzoek uit en spraken met 150 mensen, onder wie een journalist, een rechtsfilosoof, een politicus en een schrijver van satire. Deze gesprekken vormden de basis voor een muzikale woordenstroom vol verrassende, uitdagende en soms hilarische gedachten over de Mening.

wo 19 november
frascati 2 / 21:30
theater

I LIKE YOU A LOT
​DEGASTEN

Eat Sleep Rave Repeat and on and on and on and on

De wereld is een bende, er klopt helemaal niets van.
​En ja, er worden demonstraties gehouden, manifesten geschreven, barricades gebouwd. Je kan jezelf vastketenen, in hongerstaking gaan of jezelf in brand steken. Maar er verandert niets, een beter milieu begint heus niet bij jou. Dus vouw een hoed van het laatste nieuws, hang de vlag uit en maak een feestje van het leven. Voor de ijskappen en de dromen smelten, voor er gaten vallen in de ozonlaag en in onze geheugens, voor de vering alleen nog in onze matrassen zit en niet meer in onze lijven: dans!

De verhalen en dromen van de jonge spelers in DEGASTEN vormen altijd het uitgangspunt voor de voorstellingen. 

do 20 nov
frascati 2 / 21:30
theater

SPACEDOGS
ARLING, ELSTGEEST EN WUNDERBAUM

Sjostakovich meets Kraftwerk meets Michel Gondry

Voordat de eerste mens de aardse dampkring verliet, werden heel wat trouwe viervoeters als proefkonijn de ruimte ingeschoten. Het Russische hondje Laika werd wereldberoemd, maar de meeste van haar lotgenoten stierven een anonieme dood. Spacedogs probeert te achterhalen hoe die hondjes zich hebben gevoeld, in een eerbetoon aan de slachtoffers van de menselijke drang naar onbekende avonturen. Het live ruimteverslag van de bevlogen Laika wordt ondersteund door een krankzinnig mengsel van Russische analoge synthesizerpop, lyrisch strijkkwartet, accordeon en een liederencyclus.

vr 21 nov
frascati 2 / 21:30
Filmisch popconcert

NOT REALLY A SILENT PROTEST
​FACTORY WERKPLAATS MUZIEKTHEATER

Twaalf zaterdagen dompelden negen jongeren zich onder in de luidruchtige wereld van het muziektheater. Het resultaat is een collage-voorstelling van negen jonge Amsterdammers over ‘nieuws’ vreten en het weer uit kotsen, over woorden die nog wel of geen betekenis meer hebben en over dat boven alles het vuurgevecht gewonnen moet worden. Een protest! Of eigenlijk: een poging te protesteren. 

Nike van Essen (‘90) en Mirjam van Dijk (‘91) zijn vers afgestudeerd van de opleiding Muziektheater aan ArtEZ te Arnhem. Ze hebben de jongeren gecoacht bij met maken van deze theatrale en muzikale scènes.

wo 19 t/m za 22 nov

Frascati 3 / 19:00

werkplaatspresentatie

MET MIJ GAAT HET GOED
FACTORY / TARIKH & ZIARAH

De huidige generatie twintigers staat bekend om haar zelfbewustzijn, ondernemingslust en vlotte babbel. Handige eigenschappen voor een succesvol leven. Maar hoe bevredigend is dat snelle leven eigenlijk? Tarikh (‘87) en Ziarah (‘90) stellen deze vraag centraal in een uitdagende samenwerking. Lukt het Tarikh om zijn leven en zijn omgeving te delen met zijn zusje? Is er in zijn leven van opportunisme en zelfverheerlijking nog ruimte voor zorgzaamheid en aandacht voor de ander. Of is de verandering te groot en vraagt Ziarah misschien te veel
van Tarikh?

Ziarah Janssen maakte solovoorstellingen onder de vleugels van Factory. Powered by Likeminds staat ze met deze voorstelling nu op eigen benen.

za 22 nov
frascati 3 / 21:00
​theater/dans

TROUPE EN NUIT XI
​DE THEATERTROEP

Gekneusde neuzen, zatte zotten en naargeestige narren. Troupe en Nuit XI komt eraan. 

Het decor opgeladen en omgebonden op een houten Thespiskar. Stoelen, pannen en potten, doeken, kaarsen, grappen en grollen. Dit keer op uitnodiging van Breakin’Walls, een gevaarlijk grillig en guitig jongerenfestival met als thema feit en fictie. De Theatertroep kromt wat recht is en recht wat krom is. Dans, muziek, sketch, vaudeville en poëzie. Teksten van o. a. Van Kooten en De Bie, Shakespeare, Brecht, Beckett, Schiller, Herzberg, Adele, Monty Python, Rilke e.v.a. Kom kijken.

De Theatertroep is een jong Amsterdams theatercollectief, bestaande uit makers met verschillende achtergronden. Ze zoeken naar nieuwe vormen en uitgangspunten in het theater zonder de traditie uit het oog te verliezen.

za 22 nov
frascati 4 / 21:30
de Theatertroep

DECAMEKRONKELS
​DECAMERONE BLOGGERS FACTORY

De Decamerone-webredactie bestaat uit de jonge
schrijvers Matthijs van Maltha, Leila Sahir, Micha Ghorghy, Bianca Schrijver, Nnenna Onwuka, Emma Fuchs, Hanne van de Vuurst, camera creatieveling Fey Lehiane, tekenaar Bonita van Es en buitenlandcorrespondent (vanuit Maastricht) August de Leeuw. Onder de bezielende leiding van hoofdredacteur Michiel Hulshof (o.a. De Volkskrant en oud-China correspondent) maken zij een online magazine vol interviews met mensen uit de stad, columns, blogs en nog veel meer thematische uitspattingen geïnspireerd op het Decamerone-project van Factory. Tijdens het festival zullen zij iedere avond live bloggen vanuit  het Frascati Café. Volg hun decamekronkels ook via: decamerone.nu

frascati café
doorlopend

DECAMERONE CINEMA
​FACTORY

Decamerone is een project van Factory waarin jonge makers uitgedaagd worden verhalen te verzamelen uit de stad. Ze spreken zwervers, gedetineerden, bejaarden, Turkse bakkers en ‘gewone’ mensen zoals jij. Het beroemde Middeleeuwse boek Decamerone (1348) van Boccaccio vormt de nog altijd actuele thematische leidraad. Dit keer zijn de interviews de bron voor drie korte films, gemaakt door jonge filmmakers (in spe). Vanavond zie je alle films achter elkaar. Tussendoor laten de Factory Bloggers hun beste Decamekronkels (columns) horen van hun online platform decamerone.nu.

Decamekronkels en Decamerone Cinema zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN.

wo 19 t/m vr 21 nov
frascati 3 / 21:00
Gratis entree

DARE TO TALKS

De redactieleden van Breakin’Walls hosten dagelijks een talkshow boven in het Frascati Café. Met factcheckers, oud-politici, roddeljournalisten, reaguurders, hardcore wetenschappers, privacy pleiters, documentairemakers, internetkenners en andere gasten praten zij over China-censuur, wetenschapsfraude, achterkamertjespolitiek en blogospheres & permalinks in de wilderness Online.

presentatie Kobbe Koopman, Lucas Lumeij, Leila Sahir en Eliane Zwart (BW redactie)

wo 19 t/m vr 21 nov 

entresol frascati café

21:00 / gratis entree

BW LATE NIGHT CAFÉ

DJ’s Hanneman en Mr. Mendel
De BW redactie programmeert de gevoeligste singer-songwriters, de nieuwste talenten van De Theatervooropleiding A’dam, de most upcoming kunstenaars, de hardst aan de weg timmerende dichters en de succesvolste stand-uppers in een bomvol Late Night programma. Kom elke festivalavond afzakken in Frascati 3 met vers, jong  Amsterdams kunsttalent! En neem je vrienden mee, want je weet zelf… sharing = caring.

wo 19 t/m vr 21 nov

frascati 3 / 22:30

gratis entree

#FINALFISSA

Het eindfeest van Breakin’Walls is nu al legendarisch. Bands, DJ’s en VJ’s ontregelen je avond tot in de late uurtjes. En alle live footage die we maken gaat natuurlijk meteen viral. Be there!

programmering Late Nights en #FinalFissa: Ayrton Franck, Sjaak Thissen, Felice Veen en Eliane Zwart (BW redactie)

Voor het actuele programma van het BW Late Night Cafe en de #FinalFissa zie: breakinwalls.nl

za 22 nov 

frascati 2 / 22:30

gratis entree

netwerkparty

INSTALLATIES & EXPOSITIES

In de wandelgangen van Frascati geven de BW redactieleden hun beeldende blik op het festivalthema en creëren zij eigen werk. 

installaties Meyourim Benkemper en Catharina Vergeer aankleding Emma Fuchs, Julie Janssen, Rosa van Kollem, Rosa Meulenbeld, Pleuni Veen (BW redactie)

PRIJZEN BREAKIN'WALLS:
​INFORMATION NATION

Standaardprijs Breakin’Walls <27 jaar:
Voor iedereen tot 27 jaar geldt tijdens
Breakin’Walls een speciaal festival tarief: 

9,50 per voorstelling / 7,50 per voorstelling (online korting) 

5 voor de werkplaatspresentaties

Groepskorting <27 jaar (v.a. 4 pers):
Per kaartje voor 1 voorstelling: 7,00

Prijzen Breakin’Walls > 27 jaar
Voor iedereen vanaf 27 jaar geldt de standaardprijs van 15 (online 13) tenzij anders aangeduid.

Kortingspassen zoals de stadspas
zijn natuurlijk gewoon van toepassing.

Reserveren
KASSA: 
020-6266866

ONLINE:
breakinwalls.nl
frascatitheater.nl

Locaties
Frascati 1, 2, 3: Nes 63 – Amsterdam
Frascati 4: Nes 71 – Amsterdam

Voor het volledige programma kijk op
breakinwalls.nl
frascatitheater.nl