BREAKIN'WALLS:
​INFORMATION NATION

wo 19 t/m za 22 nov
theaterfestival voor jonge amsterdammers

BREAKIN'WALLS:
​INFORMATION NATION

We leven in een Information Nation. Non-stop worden we gevoed met prikkels. Wikipedia, YouTube en Google bombarderen ons dagelijks met duizenden weetjes, nieuws en feiten. Maar wanneer is een feit een feit en geen vermomde mening? Dat lijkt niemand meer te controleren. Zelfs de NOS manipuleerde een toespraak van Poetin en ook de beelden van een neerstortende MH17 blijken niet echt. 

Stemmingmakerij wordt belangrijker dan het vertellen van de waarheid. Of ís waarheid juist maakbaar? Maar hoe vorm je dan nog een onderbouwde mening? Die onderbouwing lijkt steeds minder belangrijk. Op het internet is geen ruimte voor nuance. Op Twitter, FOK!nieuws of Joop.nl ben je vóór of tegen: Pro of anti-Wilders, -Palestina of -Zwarte Piet. 

Breakin’Walls: Information Nation gaat met voorstellingen, debatten, installaties, nagesprekken, exposities en late nights op safari door de wildernis online. We reageren en reaguren, komen om in de meningen, standpunten en (on)waarheden. Maar bij wie kunnen we nog terecht voor de ouderwetse waarheid? En dan niet die van het wereld wijde web, maar die van de encyclopedie in de stoffige boekenkast van je opa.

BREAKIN'WALLS

Breakin’Walls is een festival dat twee keer per jaar plaatsvindt in Frascati. Daarnaast is het ook hét label voor voorstellingen en sideshows voor een jong publiek en worden er i.s.m met Factory eigen producties gemaakt. Samen met een redactie van 15 kritische jonge Amsterdammers wordt Breakin’Walls samengesteld.

FACTORY

Factory is het platform van Frascati en Likeminds waar jongeren (16-23 jaar) uit de hele stad hun talenten ontwikkelen en samen kunnen werken met professionele theatermakers.

video-play-button