do 27 t/m za 29 nov

5: ECHO

NICOLE BEUTLER / NBPROJECTS I.S.M. ICKAMSTERDAM

dans

5: ECHO
NICOLE BEUTLER / NBPROJECTS I.S.M. ICKAMSTERDAM

Een trip langs de radicale dansexperimenten van de jaren zeventig

In haar speelse en eigenzinnige werk gaat choreograaf Nicole Beutler graag de dialoog aan met het verleden, op zoek naar weerklank in de wereld van nu. Ditmaal duikt zij in het vrijgevochten dansvocabulaire uit de jaren ’70, samen met de topdansers van ICKamsterdam. Centraal staan het beroemde Vermiljoen van Bianca van Dillen en het radicale idioom van choreograaf en beeldend kunstenaar Koert Stuyff en danseres Ellen Edinoff. Filmbeelden, een sterke visuele vormgeving en een geluidsdecor van film- en elektronische muziek bieden ruimte aan een eigentijdse choreografie waar de essentie van het originele werk in doorklinkt.

concept & choreografie Nicole Beutler geïnspireerd op Vermiljoen van Dansproduktie (1977), choreografie Bianca van Dillen gemaakt in samenwerking met performers Derek Cayla, Hillary Blake Firestone, Maurizio Giunti, Christian Guerematchi, Kelly Hirina & Marjolein Vogels understudy Inge van Huijkelom choreografische assistentie Hillary Blake Firestone compositie & uitvoering muziek Gary Shepherd kostuum Jessica Helbach toneelbeeld Theun Mosk lichtontwerp Minna Tiikkainen video Videomachas & FishingShootingHunting (Susanna Brenner & Helle Lyshøj) assistentie Justa Ter Haar met steun van PACT Zollverein Essen (DE) productie ICKamsterdam & NBprojects

do 27 t/m za 29 nov
Frascati 1, 20:30
€ 17 / 13,5
​dans

NICOLE BEUTLER

Het werk van Nicole Beutler speelt zich af op de grens tussen dans, performance en beeldende kunst. Een sterke beeldtaal, subtiele humor en reflectie op de geschiedenis van theater en dans gaan in haar voorstellingen hand in hand. De afgelopen jaren maakte zij ondermeer 2: Dialogue with Lucinda, 3: The Garden en 4: Still Life. Met concertpianiste Tomoko Mukaiyama maakte zij SHIROKURO en met poppentheatermaker Ulrike Quade Antigone. Bij Frascati Producties maakte Beutler samen met Magne van den Berg de succesvolle jongerenvoorstelling PIECE. Haar voorstelling 1: Songs werd onderscheiden met de prestigieuze VSCD Mimeprijs 2010. Eerder deze maand presenteert zij bij Frascati Liefdesverklaring, een project met de jonge spelers van het Belgische fABULEUS.

NRC ****

'Misbruikte priester Remy houdt eredienst voor de liefde.'​
Lees de volledige recensie

ICKAMSTERDAM

ICKamsterdam is een internationaal centrum voor dansonderzoek, talentontwikkeling en productie van dansvoorstellingen onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten. Hun werk is over de hele wereld te zien en werd bekroond met talloze Nederlandse en internationale prijzen. Nicole Beutler is als associated artist verbonden aan ICKamsterdam.