di 25 t/m za 29 nov

DE AVOND

NIEUW WEST /
​MARIEN JONGEWAARD

theater

DE AVOND
NIEUW WEST / MARIEN JONGEWAARD

Doe ik aan het leven mee, of wil ik er alleen maar getuige van zijn?

Het is 1981 – de overheersende tinten zijn grijs en zwart en de dominante houding is ‘tegen’. Tegen de goede bedoelingen, tegen de gelijkmatigheid, tegen de hoop dat alles vanzelf beter wordt. En tegen de neutronenbom.

Vier vrienden maken deel uit van die bewolkte wereld, maar toch staan ze erbuiten. Ze komen niet in actie, ze praten liever. Dol op elkaars woorden en hun sensibiliteit. Wat anderen ondernemen, wordt door hen van kanttekeningen voorzien.

De avond is een voorstelling over tijdgeest, escapisme en lethargie en ook over de manische energie die daar het tegendeel van is. Een stuk over vriendschap en over het geloof in de kracht van de taal. Met de roman De avonden van Gerard Reve als één van de inspiratiebronnen laat Marien Jongewaard /Nieuw West samen met toneelschrijver Rob de Graaf zien hoe mensen steeds weer voor de keuze staan om deel te nemen of enkel getuige te zijn.

tekst Rob de Graaf regie Marien Jongewaard, met Sanne den Hartogh, Xander van Vledder, Ruben Brinkman en Jurriën Remkes licht, geluid en techniek René Rood foto Carla Kogelman

di 25 t/m za 29 nov
Frascati 2, 21:00
€15/11,50
​theater

MARIEN JONGEWAARD

Marien Jongewaard richtte in 1980 samen met Dik Boutkan en Rob de Graaf Nieuw West op. Als choreograaf maakte Jongewaard samen met Truus Bronkhorst een reeks dansvoorstellingen die met veel succes in Nederland en daarbuiten zijn gespeeld. In 2006 ontving hij de VSCD Mimeprijs voor zijn rol in LOVE en Bambie 10. Vorig seizoen schitterde hij bij Frascati in THERE IS A DISCUSSION, EEN MONOLOOG.

video-play-button