do 30 okt t/m za 15 nov

HOW DID I DIE
​RECONSTRUCTIE VAN EEN MOORD

FRASCATI PRODUCTIES / DAVY PIETERS

theater

DAVY PIETERS

Davy Pieters (°1988) maakte bij Frascati Producties de studie What Remains (2012), over de gevolgen van de Japanse Tsunami en het hilarische, maar gruwelijke sprookje An Elephant (2012).

Vervolgens presenteerde zij de fysieke monoloog The Truth About Kate (feb. 2014). Een afspiegeling van de ‘screwed generation’ op zoek naar authenticiteit en een instant identiteit. Een jonge vrouw blikt terug op haar leven, dat steeds meer weg lijkt te hebben van een duizelingwekkende, gemediatiseerde nachtmerrie vol fake-emotions en gruwelijke, traumatiserende nep-ervaringen.  Na The Truth about Kate werkt Davy aan How did I die: een onderzoek i.s.m. de Amsterdamse Mimeopleiding naar hedendaags heldendom, het materialiseren van jongensdromen, (zwaard)vechten en theatrale, feestelijke slachtpartijen. Davy Pieters maakt theatrale thrillers op de grens van mime, theater en film. 

HOW DID I DIE
​RECONSTRUCTIE VAN EEN MOORD
FRASCATI PRODUCTIES / DAVY PIETERS

Een reconstructie van een leven dat soms angstwekkend dicht bij het onze ligt.

In How did I die, reconstructie van een moord is de tijd een dwaalspoor: van het vinden van het lijk tot een mogelijke conclusie, maar ook de mogelijke laatste uren van de overledene. Alles is mogelijk, niets is zeker. Tijd en waarheid worden gemanipuleerd in (reversed) slow-motion, highspeed forward en stills. Tapes worden gedubt, gedachtes gemanipuleerd, complottheorieën herzien. De waarheid is een complexe puzzel waarin onze fantasieën gruwelijk (on)werkelijk zijn. Er is één moord, maar ontelbare wegen die daartoe hebben kunnen leiden. Brengt de reconstructie ons dichter bij de waarheid of duwt deze ons daar juist steeds verder van weg? How did I die bevraagt de grens tussen fictie en werkelijkheid en tracht ‘de waarheid’ op scherp te zetten. How did I die reconstructie van een moord is een realistisch fictieve, filmische en fysieke voorstelling. Vooral geschikt voor thriller-liefhebbers.

scenario, regie & toneelbeeld Davy Pieters spel Klára Alexová, Indra Cauwels, Joey Schrauwen geluidsontwerp Jimi Zoet lichtontwerp & techniek Bob Ages  coaching Jetse Batelaan, Loes van der Pligt, Marc Linssen publiciteitsfoto Roy Soetekouw scènefoto's Anna van Kooij met dank aan Hans Pelt (senior technisch rechercheur Amsterdamse Recherche, afd. forensische opsporing en visualisatie), Prof Dr. Maurice Aalders (Forensisch onderzoekslab Fortechs / Biomedical Engineering and Physics AMC), Dr. G.N.G. Vanderveen (was tot 1 maart jl. universitair docent aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie, Universiteit Leiden en is zelfstandig onderzoeker op het gebied van beeld en audiovisuele technieken in de strafrechtsketen)

do 30 okt t/m za 15 nov
Frascati 4, 20:30
€ 15 / 11,5