vr & za 26 nov

SOMEDAYMYPRINCEWILL.COM

SADETTIN KIRMIZIYÜZ / TROUBLE MAN in coproductie met FRASCATI PRODUCTIES

theater

SOMEDAYMYPRINCEWILL.COM
SADETTIN KIRMIZIYÜZ / TROUBLE MAN
​in coproductie met FRASCATI PRODUCTIES 

Een Zutphense kasteelroman, een generale repetitie van een Turkse bruiloft en een huwelijksquiz in één. Somedaymyprincewill.com werd een regelrechte theaterhit! Dit seizoen wegens overweldigend succes te zien in de grote zaal.

Op zaterdag 16 juli 2011 trouwde het zusje van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz in Istanbul met haar Turkse prins op het witte paard. Vanuit de verlaten bruiloftszaal vertelt Sadettin samen met de bruiloftsband (The Sadists) haar verhaal in de meest uiteenlopende, hilarische stijlen. Eerst op afstand met vet aangezette accenten, maskers en maffe opplaksnorren, maar steeds meer betrokken en oprecht. Als kijker word je overspoeld door dit aangrijpende verhaal over een dochter van twee immigranten die haar eigen leven probeert te leiden in een land dat zichzelf kwijt is. Het musicerende acteurscollectief The Sadists illustreert het verhaal met hilarische Turkse typetjes en een muzikale mix van rock, electro en Turkse bruiloftskrakers.

tekst Sadettin Kirmiziyüz en Casper Vandeputte regie Casper Vandeputte spel Sadettin Kirmiziyüz, The Sadists (Viktor Griffioen, Erik van der Horst, Kaspar Schellingerhout) muziek The Sadists productie Trouble Man coproductie Frascati Producties

vr 25 t/m za 26 nov
Frascati 1, 20:30
€19 / 15,5
​theater

SADETTIN KIRMIZIYÜZ

Sadettin Kırmızıyüz (Zutphen, 1982) maakte eerder drie succesvolle voorstellingen over zijn moeder (Avondland), vader (De vader, de zoon en het heilige feest) en broer (What’s happenin’ brother?). Somedaymyprincewill.com is het laatste deel in een vierluik waarmee hij de toeschouwer een inkijkje geeft in de leefwereld van de grote groep migrantenkinderen die ons land (liever arm dan) rijk lijkt te zijn. Als acteur speelde Kırmızıyüz in voorstellingen van o.a. het Nationale Toneel, mightysociety, het Zuidelijk Toneel, Theater EA en het Onafhankelijke Toneel. Na het succesvolle eerste deel Jeremia, komt in januari 2015 deel twee van het drieluik Hollandse Luchten: Jesaja uit.

VOLKSKRANT *****

Kırmızıyüz is de ster in magistrale Turkse bruiloft

NRC HANDELSBLAD *****

Diepgravend topamusement.

TROUW ****

Je hebt van die voorstellingen waarin vrijwel alles klopt. ‘Someday…’ is er zo een.

JURYRAPPORT THEATERFESTIVAL SELECTIE 2013

Bijzonder aan de voorstelling is hoe ernst en humor elkaar versterken, hoe een potpourri van muziek en spel vol verwijzingen naar populaire cultuur aan de voorstelling een lichtheid verleent zonder enige oppervlakkigheid. Dat is de kunst.

video-play-button