Serie KIJK!

Vijf voorstellingen inclusief interessante ontmoetingen, eten & discussie

Voor de avontuurlijke kijker die graag meer wil weten over onze theatermakers en hun werk organiseert Frascati jaarlijks Kijk! Vijf voorstellingen inclusief interessante ontmoetingen, eten & discussie.

Kijk! biedt verdieping en inzicht in het werk van de theatermakers van Frascati in een kleine groep. Dramaturg en bevlogen theaterliefhebber Tobias Kokkelmans neemt je mee in het hoofd van de theatermaker. Waarom moet deze voorstelling juist nu gemaakt worden? Hoe komt een regisseur of vormgever tot zijn keuzes? Is zo’n oud stuk nog wel actueel? Of doet dat er niet toe? Met een bondige, inspirerende inleiding en een “kijkopdracht” van Tobias ga je de voorstelling in en na afloop schuift iemand van de artistieke crew aan. Denk aan de regisseur/ maker, de vormgever of een acteur. Onder leiding van Tobias volgt een discussie. Je hoeft absoluut geen verstand van theater te hebben. Het gaat om het gesprek.

KIJK! en KIJK! Compleet
Kijk! Compleet betekent een complete avond Frascati. Voorafgaand aan de voorstelling eten we met elkaar in Frascati Café, gevolgd door de inleiding, voorstelling en gesprek achteraf. Op alle Kijk! avonden staat er een lange tafel klaar voor alle deelnemers. Onze kok presenteert een wisselende daghap, de medewerkers van Frascati en de makers van Kijk! zullen regelmatig aanschuiven.

NRC ****
'Jeremia maakt knap invoelbaar dat de agressie van antifascisten toen vaak even erg, zo niet erger, was dan die van reaguurders nu.' Lees de volledige recensie

Click to edit...

SADETTIN KIRMIZIYÜZ

Sadettin Kırmızıyüz (Zutphen 1982) studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij was o.a. te zien bij Mightysociety, de Toneelmakerij, het Nationale Toneel en het NNT. Zelf maakte hij verschillende voorstellingen over zijn Turks-Zutphense afkomst, met de focus op thema's als migratie, identiteit en religie. Met zijn stichting Trouble Man maakt hij de komende jaren een nieuwe reeks over de Nederlandse samenleving:Hollandse Luchten. Vanaf seizoen 2014-2015 gaat hij vanuit Trouble Man een samenwerking aan met het Ro Theater. In 2008 kreeg Sadettin voor Avondland de Henriëtte Hustinxprijs. In 2013 won hij de BNG Nieuwe Theatermakersprijs voor de remake vanAvondland en zijn oeuvre. In 2013 werd hij, samen met co-auteur Casper Vandeputte, genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfpijs voor Somedaymyprincewill.com.

CURSUS LEIDER: TOBIAS KOKKELMANS

Tobias Kokkelmans is dramaturg bij Wunderbaum. Eerder werkte hij o.a. bij het Ro Theater, Emio Greco | PC, het Festival van Vlaanderen (Brussel-Gent) en Pascale Platel. Hij schreef en schrijft regelmatig voor TM Theatermaker, Theaterschrift Lucifer en Podiumkunstenblad Etcetera. Daarnaast geeft hij les op de Amsterdamse Theaterschool.

Five men in a glass box.
Five men in a greenhouse, stored as plants in a collection.
Five men in a cabinet, pinned down like objects/insects,
Five men on a microscope slide​

wo 22 okt - 21:00
Als ik de liefde niet heb, Marjolijn van Heemstra
Lees meer

wo 17 dec - 20:30
The Immortals, Toneelgroep Oostpool
Lees meer

wo 14 jan - 20:30
Ende der zukunft, Truus Bronkhorst
Lees meer

wo 18 mrt - 20:30
Oom Wanja, Erik Whien
Lees meer

wo 13 mei - 20:30
Nieuwe voorstelling, De Warme Winkel

BIJ AANVANG VOORSTELLING 20:30
- diner (Kijk! Compleet): 18:30
- inleiding: 19.30 – 20.00
- start gesprek: 15 minuten na afloop voorstelling

BIJ AANVANG VOORSTELLING 21:00
​- diner (Kijk! Compleet): 19:00
- inleiding: 20:00 – 20:30
- start gesprek: 15 minuten na afloop voorstelling

BIJ AANVANG VOORSTELLING 20:30
- diner (Kijk! Compleet): 18:30
- inleiding: 19.30 – 20.00
- start gesprek: 15 minuten na afloop voorstelling

BIJ AANVANG VOORSTELLING 20:30
​- diner (Kijk! Compleet): 19:00
- inleiding: 20:00 – 20;30
- start gesprek: 15 minuten na afloop voorstelling

KIJK! COMPLEET
€ 198 (incl. eten en twee drankjes)

KIJK!
​€ 129,50 (incl. een drankje)