di 23 t/m za 27

IT IS A TALE TOLD BY AN IDIOT

DE THEATERTROEP / TIJDELIJKE SAMENSCHOLING / ’T BARRE LAND

theater / Frascati 2, 21:00

Drie gezelschappen. Drie generaties van podiumkunstenaars, verbonden door hun eigenzinnige manier van werken. Elk op hun eigen wijze staan ze voor een intelligente vorm van free-styleteksttheater, toneelavonden vol spelplezier, waarin persoonlijke verhalen, een goed gevoel voor de tijdgeest en een rijk gevulde boekenkast de belangrijkste ingrediënten vormen. Geheel in stijl met deze liefde voor kruisbestuivingen presenteren zij nu gezamenlijk een avondvullend programma. Hoofdact is een vrije bewerking van Een Droomspel (1901) van August Strindberg, door hemzelf omschreven als ‘een levensrevue voor elf blinde toneelspelers’.​

van & met Michiel Bakker, Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Carole van Ditzhuyzen, Anouk Driessen, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Laura Mentink, Martijn Nieuwerf, Roos Visser en Czeslaw de Wijs.

Frascati 2, 21:00
theater
€ 15 / 11,50

Intelligent teksttheater zonder vangnet

NRC ****
'Jeremia maakt knap invoelbaar dat de agressie van antifascisten toen vaak even erg, zo niet erger, was dan die van reaguurders nu.' Lees de volledige recensie

Click to edit...

SADETTIN KIRMIZIYÜZ

Sadettin Kırmızıyüz (Zutphen 1982) studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij was o.a. te zien bij Mightysociety, de Toneelmakerij, het Nationale Toneel en het NNT. Zelf maakte hij verschillende voorstellingen over zijn Turks-Zutphense afkomst, met de focus op thema's als migratie, identiteit en religie. Met zijn stichting Trouble Man maakt hij de komende jaren een nieuwe reeks over de Nederlandse samenleving:Hollandse Luchten. Vanaf seizoen 2014-2015 gaat hij vanuit Trouble Man een samenwerking aan met het Ro Theater. In 2008 kreeg Sadettin voor Avondland de Henriëtte Hustinxprijs. In 2013 won hij de BNG Nieuwe Theatermakersprijs voor de remake vanAvondland en zijn oeuvre. In 2013 werd hij, samen met co-auteur Casper Vandeputte, genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfpijs voor Somedaymyprincewill.com.

TIJDELIJKE SAMENSCHOLING / ’T BARRE LAND /
DE THEATERTROEP

De Theatertroep is een jong Amsterdams theatercollectief, bestaande uit makers met verschillende achtergronden (o.a. de Rietveld Academie, het Conservatorium, de Toneelschool, de Theaterdocentenopleiding en Wijsbegeerte). De Theatertroep zoekt naar nieuwe vormen en uitgangspunten in het theater zonder de traditie uit het oog te verliezen. Met het late-night programma Troupe en nuit slaan ze een brug tussen het klassieke theater en het uitgaanspubliek. De Theatertroep is tevens beheerder van het theatercafé van Frascati 4, De Richel.

Tijdelijke Samenscholing bestaat uit de toneelspelers Michiel Bakker en Carole van Ditzhuyzen en muzikant Stan Vreeken. In hun werk mengen zij maatschappelijke en literaire bronnen met persoonlijke verhalen, thema's en gedachten. Steeds opnieuw zijn de voorstellingen een balanceeroefening op de randen van waarheid en leugen, openbaar en privé, de werkelijkheid buiten en de actuele situatie op het toneel. Tijdelijke Samenscholing werd opgericht in 2009 - het afstudeerjaar van de spelers – en bestond uit zes toneelspelers. Sindsdien heeft de groep zes voorstellingen gemaakt, gesteund door Frascati Producties, 't Barre Land en Maatschappij Discordia. In 2012 maakten de twee initiatiefnemers van het eerste uur een doorstart en vroegen muzikant Stan Vreeken er bij. Zij maakten Interview - doen alsof het fictie is (2011), Ouagadougou (2012) en Marcus Bakker (2014). Vanaf 2014 werkt Tijdelijke Samenscholing vanuit Productiehuis Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg).

't Barre Land heeft in de loop der jaren een rijk repertoire opgebouwd, eigenzinnige interpretaties van twintigste-eeuwse toneelklassiekers. Hun losse, speelse en transparante stijl staat garant voor een avond toegankelijk en messcherp theater, een weldaad voor de geest én de lachspieren.

Five men in a glass box.
Five men in a greenhouse, stored as plants in a collection.
Five men in a cabinet, pinned down like objects/insects,
Five men on a microscope slide​