wo 17 t/m zo 21

AIRE D'ASSEVILLERS

PIPS:LAB

theater / Op locatie: De Gele Pomp, 21:00

Met Aire d'Assevillers brengt multimedia collectief PIPS:lab een hedendaagse versie van Elckerlijck. Een moralistische zedenpreek voor arm en rijk. Een 21e eeuws wagenspel met een multimedia kampeerbusje op een tankstation langs de Franse snelweg, in een tekst van Don Duyns.

'In een maatschappij waar alles gerelateerd is aan geld, is een leven zonder geld niets waard' denkt Robbert, een vastgoedhandelaar die alles heeft verspeeld. Zijn bedrijf, zijn geld, zijn vrouw en kinderen is hij kwijt. Hij vertrekt in zijn BMW naar Frankrijk om zijn leven in stijl achter zich te laten. Op zijn tocht roept hij de hulp in van Otto, een oude schoolvriend met een terminale ziekte en een camper. Samen vertrekken ze naar het vakantiehuisje van Robbert in de Dordogne. De één om te sterven, de ander om nog één keer te leven. Als ze stoppen op Aire d’Assevillers ontmoeten zij Julie, die de reis een compleet nieuwe wending geeft.

Aire d'Assevillers is een theatrale roadmovie over de gevolgen van de crisis die nog altijd voelbaar zijn. Een verhaal over wanhoop, vergeving en verlossing. Een pleidooi voor een gewetensvol leven omdat we er maar één hebben.

PIPS:lab transformeert hiervoor De Gele Pomp van Hotmamahot in Amsterdam Noord in Aire d’Assevillers, waar je van 17-21 september aan kunt schuiven voor de voorstelling met een cafe au lait, een warme snack of een van onze andere specialiteiten uit het wegrestaurant.

Kaartjes inclusief drankje en snack uit het wegrestaurant SANService van Hotmamahot

spel Andreas Scharfenberg, Thijs de Wit muziek Daan van West, Yorick Heerkens, Maarten Rischen, Lucia Kiel tekst Don Duyns illustratie Han Hoogerbrugge mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, VSB Fonds Aire d’Asssevillers is een PIPS:lab productie van Thijs de Wit i.s.m. Andreas Scharfenberg

theater, 21:00
Locatie: De Gele Pomp [hotmamahot], Nieuwe Leeuwarderweg 16, Amsterdam Noord
€ 15 / 11,50 (incl. snack & drankje)

NRC ****
'Jeremia maakt knap invoelbaar dat de agressie van antifascisten toen vaak even erg, zo niet erger, was dan die van reaguurders nu.' Lees de volledige recensie

Click to edit...

SADETTIN KIRMIZIYÜZ

Sadettin Kırmızıyüz (Zutphen 1982) studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij was o.a. te zien bij Mightysociety, de Toneelmakerij, het Nationale Toneel en het NNT. Zelf maakte hij verschillende voorstellingen over zijn Turks-Zutphense afkomst, met de focus op thema's als migratie, identiteit en religie. Met zijn stichting Trouble Man maakt hij de komende jaren een nieuwe reeks over de Nederlandse samenleving:Hollandse Luchten. Vanaf seizoen 2014-2015 gaat hij vanuit Trouble Man een samenwerking aan met het Ro Theater. In 2008 kreeg Sadettin voor Avondland de Henriëtte Hustinxprijs. In 2013 won hij de BNG Nieuwe Theatermakersprijs voor de remake vanAvondland en zijn oeuvre. In 2013 werd hij, samen met co-auteur Casper Vandeputte, genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfpijs voor Somedaymyprincewill.com.

JEFFREY DAHMER

Jeffrey Dahmer was een van de bekendste seriemoordenaars die de wereld heeft gekend (VS jaren ’80). Zijn geschiedenis lezend kun je amper geloven dat het niet om een boek van een of andere bekende thrillerschrijver gaat. Regisseur Johansen verdiept zich in de drijfveren en omstandigheden van deze lone wolf: de gefrustreerde seksuele driften en de gevaarlijke combinatie van obsessie en isolement.

Five men in a glass box.
Five men in a greenhouse, stored as plants in a collection.
Five men in a cabinet, pinned down like objects/insects,
Five men on a microscope slide​

VERTELLER
Otto legt een hand op Robberts schouder.

ROBBERT
Rot op Otto, ik ben aan het rijden.
Dat lijkt wel allemaal een droom....
O shit, dit is een droom!!!
Maar dan moet ik wakker worden, anders rijd ik ons allemaal te pletter op het Centraal Massief!

JULIE (zweverig/ zangerig)
Je rijdt ons allemaal te pletter.

OTTO (Otto staat op, kan lopen)
Kijk Robbert, zonder handen!

ROBBERT
Ik droom. Ik kom er niet uit.

JULIE
Nog een broodje, tijger.

ROBBERT
Het was een heel mooi financieel product...
Vertrouw me. Alles komt goed. Ik ga me opofferen. Het was allemaal mijn schuld!

VERTELLER
Robbert en het Schuldgevoel!! Robbert Scrooge!!!
In de Christmas Carol van Don Dyuns!!! Dat is fantastisch!!!

ROBBERT
Ik ga veranderen, geloof me, geloof me!
Nooit meer derivaten, nooit meer een bonus, noor meer Icesave!!!
Ik ga het beter doen, ik ga het groen doen, ja, dat is het, met aandacht voor mens en milieu en de derde wereld ook meteen erbij!

VERTELLER!
OHHH Dat is fantastisch!!! ROBBERT IS GEHEELD!
De zwarte Madonna heeft Robbert geheeld!!!
En we zijn er nog niet eens in Rocamadour!!!