vr 12 & za 13

THE TRUTH ABOUT KATE

FRASCATI PRODUCTIES / DAVY PIETERS

theater

Ik ging naar de kroeg en gedroeg me zoals het beeld dat ik van mezelf op internet presenteer.

The truth about Kate is de reconstructie van een zelf gefabuleerde identiteit meets geënsceneerde documentaire, waarin een jonge vrouw terugblikt op haar leven. Zij spreekt over zichzelf in de voltooid verleden tijd, derde persoon enkelvoud. En ze speelt alle rollen zelf. Ook de voice-over. In haar zoektocht naar bewondering, dramatiek en mysterie raakt zij verstrikt in haar eigen creatie. Haar leven lijkt steeds meer weg te hebben van een duizelingwekkende, gemediatiseerde nachtmerrie vol fake-emotions en gruwelijke, traumatiserende nep-ervaringen. Kate creëert een leven waarin alles mogelijk is en waar ze geen verantwoordelijkheid hoeft te dragen voor alles wat zich daarin afspeelt.

Concept & regie Davy Pieters Tekst Jibbe Willems Spel Naomi Velissariou Geluidsontwerp Jimi Zoet Decor Davy Pieters i.s.m. Doorgedraaid Lichtontwerp & techniek Bob Ages Coaching Jetse Batelaan en Loes van Pligt Foto Tatiana Stoute Scènefotografie Jochem Jurgens

NRC ****
'Jeremia maakt knap invoelbaar dat de agressie van antifascisten toen vaak even erg, zo niet erger, was dan die van reaguurders nu.' Lees de volledige recensie

Click to edit...

SADETTIN KIRMIZIYÜZ

Sadettin Kırmızıyüz (Zutphen 1982) studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij was o.a. te zien bij Mightysociety, de Toneelmakerij, het Nationale Toneel en het NNT. Zelf maakte hij verschillende voorstellingen over zijn Turks-Zutphense afkomst, met de focus op thema's als migratie, identiteit en religie. Met zijn stichting Trouble Man maakt hij de komende jaren een nieuwe reeks over de Nederlandse samenleving:Hollandse Luchten. Vanaf seizoen 2014-2015 gaat hij vanuit Trouble Man een samenwerking aan met het Ro Theater. In 2008 kreeg Sadettin voor Avondland de Henriëtte Hustinxprijs. In 2013 won hij de BNG Nieuwe Theatermakersprijs voor de remake vanAvondland en zijn oeuvre. In 2013 werd hij, samen met co-auteur Casper Vandeputte, genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfpijs voor Somedaymyprincewill.com.

DAVY PIETERS

Davy Pieters (1988) maakte bij Frascati Producties de studie What Remains (2012), over de gevolgen van de Japanse Tsunami en het hilarische, gruwelijke sprookje An Elephant (2012). Na The truth about Kate gaat in november 2014 de volgende voorstelling in première: How did I die? reconstructie van een moord. Het wordt een theatrale thriller op de grens van mime en film. Davy Pieters ontvangt samen met Frascati een tweejarige ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten i.h.k.v. de Subsidie Nieuwe Makers.

VOLKSKRANT ****

'Een wonderbaarlijke schizo-solo.' Lees de volledige recensie

PAROOL *****

'Duizend keer beter dan een avond voor de televisie.' Lees de volledige recensie

DE GROENE AMSTERDAMMER

'Meesterlijke voorstelling.' Lees de volledige recensie

KNACK

'The truth about Kate bewijst dat er een nieuwe ster aan het theaterfirmament schittert.' Lees de volledige recensie

The Truth about Kate is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2014 en is opgenomen in Circuit X, waarmee de voorstelling op Het Theaterfestival in Antwerpen speelt, gevolgd door een tour in Vlaanderen. Daarnaast is Davy Pieters genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs (kijk voor tourdata op frascatiproducties.nl).

Davy Pieters' The Truth about Kate en Hollandse Luchten I: Jeremia van en met Sadettin Kirmiziyüz en Marjolijn van Heemstra werden geselecteerd als twee van de tien beste voorstellingen van afgelopen seizoen. Daarom zijn ze nog één keer te zien in Frascati.

Naomi Velissariou is met haar voorstelling
A tragedy (simplified) genomineerd voor
de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs
en won met deze voorstelling de TAZ-KBC Jongtheaterprijs op Theater aan Zee in het Belgische Oostende. Jibbe Willems won de Artes Jongtheaterschrijfprijs voor zijn tekst
​The truth about Kate.