vr 19 & za 20

SLAAF

RO THEATER

theater / Frascati 1, 20:30

Nog eenmaal terug bij Frascati: de veelgeprezen monoloog die taalvirtuoos Oscar van Woensel schreef voor Jack Wouterse. Beiden weten waar ze over spreken als ze het over verslaving hebben. Wouterse bracht in 2010 twee weken door in een afkickkliniek in Schotland om af te rekenen met een reeks verslavingen. Slaaf neemt je mee in een lawine van gedachten, emoties en verlangens die verslaving tot in de diepste vezels voelbaar maakt. Ontkenning, leugens, verlangens: ‘morgen zal alles anders zijn’, ‘morgen is het voorbij’, ‘morgen is er een nieuwe wereld’.​

Frascati 1, 20:30
theater, 90 min
€ 17 / 13,50

Jack Wouterse in een indringende monoloog over zijn verslaving

NRC ****
'Jeremia maakt knap invoelbaar dat de agressie van antifascisten toen vaak even erg, zo niet erger, was dan die van reaguurders nu.' Lees de volledige recensie

Click to edit...

SADETTIN KIRMIZIYÜZ

Sadettin Kırmızıyüz (Zutphen 1982) studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij was o.a. te zien bij Mightysociety, de Toneelmakerij, het Nationale Toneel en het NNT. Zelf maakte hij verschillende voorstellingen over zijn Turks-Zutphense afkomst, met de focus op thema's als migratie, identiteit en religie. Met zijn stichting Trouble Man maakt hij de komende jaren een nieuwe reeks over de Nederlandse samenleving:Hollandse Luchten. Vanaf seizoen 2014-2015 gaat hij vanuit Trouble Man een samenwerking aan met het Ro Theater. In 2008 kreeg Sadettin voor Avondland de Henriëtte Hustinxprijs. In 2013 won hij de BNG Nieuwe Theatermakersprijs voor de remake vanAvondland en zijn oeuvre. In 2013 werd hij, samen met co-auteur Casper Vandeputte, genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfpijs voor Somedaymyprincewill.com.

JACK WOUTERSE

Jack Wouterse (1957) werkte in de jaren negentig met Alize Zandwijk en is sinds 2008 verbonden aan het Ro Theater. Daar was hij onder andere te zien in Nachtasiel, De Gebroeders Karamazov en Koning Lear. Wouterse speelde in series als All Stars en Grijpstra & De Gier. Hij won een Gouden Kalf en een Fipa d'Or voor zijn rol in de film Suzy Q. Dit seizoen speelt hij in de absurde lunchvoorstelling Samurai.

OSCAR VAN WOENSEL

Acteur en toneelschrijver Oscar van Woensel (1970) maakte jarenlang deel uit van het gezelschap Dood Paard. Naast zijn eigen teksten heeft hij bewerkingen gemaakt van stukken van onder anderen William Shakespeare, Oscar Wilde en Martin Amis.

'Jack Wouterse speelt fenomenaal.' Lees de volledige recensie

DE VOLKSKRANT

NRC HANDELSBLAD

'Wouterse in briljant verslag van verslaving' Lees de volledige recensie

video-play-button
video-play-button