wo 17 & do 18

DE DAG DAT DE PAPEGAAI ZELF IETS WILDE ZEGGEN

THEATER ARTEMIS / JETSE BATELAAN

theater / Frascati 1, 20:30

Jetse Batelaan (1978) staat bekend om zijn fantasievolle, beeldende en tegelijk glasheldere voorstellingen, waarin de onhandige, ploeterende mens de hoofdrol speelt. De herkenbare mens die het allemaal ook niet precies weet, maar die wel wat warmte kan gebruiken. De dag dat de papegaai… is een choreografie in woorden over mensen die elkaar napraten, een oefening in inwisselbaarheid met een cast van louter beroemdheden. Wie zijn we nog, als we niet meer voor onszelf spreken? Hoe weet je waar je zelf ophoudt en de ander begint? En moeten we echt allemaal uniek zijn? Een liefdevol pleidooi voor het verdwijnen in elkaar.

Regie Jetse Batelaan spel Sieger Baljon, Marijn Brussaard, Esther Snelder, Guido Spek & andere beroemdheden decor & licht Theun Mosk kostuums Liesbet Swings fotografie Kurt Van der Elst

Frascati 1, 20:30
theater / 90 min
€ 17 / 13,50

NRC ****
'Jeremia maakt knap invoelbaar dat de agressie van antifascisten toen vaak even erg, zo niet erger, was dan die van reaguurders nu.' Lees de volledige recensie

Click to edit...

SADETTIN KIRMIZIYÜZ

Sadettin Kırmızıyüz (Zutphen 1982) studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij was o.a. te zien bij Mightysociety, de Toneelmakerij, het Nationale Toneel en het NNT. Zelf maakte hij verschillende voorstellingen over zijn Turks-Zutphense afkomst, met de focus op thema's als migratie, identiteit en religie. Met zijn stichting Trouble Man maakt hij de komende jaren een nieuwe reeks over de Nederlandse samenleving:Hollandse Luchten. Vanaf seizoen 2014-2015 gaat hij vanuit Trouble Man een samenwerking aan met het Ro Theater. In 2008 kreeg Sadettin voor Avondland de Henriëtte Hustinxprijs. In 2013 won hij de BNG Nieuwe Theatermakersprijs voor de remake vanAvondland en zijn oeuvre. In 2013 werd hij, samen met co-auteur Casper Vandeputte, genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfpijs voor Somedaymyprincewill.com.

JETSE BATELAAN

Jetse Batelaan bouwde de afgelopen jaren een opzienbarend oeuvre op van voorstellingen met een filosofische inslag en een absurd komische laag, zowel voor volwassenen als voor een jong publiek. In korte tijd ontving hij diverse onderscheidingen, waaronder de Jong Theaterprijs op Theater aan Zee, de Erik Vosprijs 2006 en de Gouden Krekel en de VSCD mimeprijs. Batelaan begon zijn carrière bij Frascati. Hij maakte daar de internationale festivalhit Broeders. Batelaan was vaste gastregisseur bij Theatergroep Max en mimetheatergroep Bambie. Vanaf 2009 was hij verbonden aan het Ro Theater. Internationaal was zijn werk te zien op festivals als Het New Island Festival (New York), Parc de la Villette (Parijs) en de Wiener Festwochen. De dag dat de papegaai…. is de debuutvoorstelling van Jetse Batelaan als artistiek leider van theater Artemis.

VOLKSKRANT ****

'Pakkende voorstelling over de weg naar volwassenheid.' Lees de volledige recensie

VRIJ NEDERLAND

'Batelaan pelt alledaagse handelingen af tot een kale essentie en geeft ze tegelijkertijd een dromerige absurditeit.'

INTERVIEWS MET JETSE BATELAAN

'Napraten, napraten.' Lees de volledige recensie

Ik wil een wolf in schaapskleren zijn.' Lees de volledige recensie

video-play-button
video-play-button
video-play-button