‘The horror which death inspires is brilliantly expressed...’ 

L'Atelier Critique over Un Jour

Massimo Furlan

De Zwitserse kunstenaar en regisseur Massimo Furlan (1965) staat bekend om zijn verstilde, beeldende theaterstijl: een stroom van theatrale stillevens met een grote beeldende kracht, die langzaam in elkaar overgaan. Furlan baseert zijn werk vaak op simpele herinneringen en kinderfantasieën, zoals dromen over een carrière als professionele voetballer, fantaseren over een leven als superheld of de verwarring van een tienerverliefdheid. In 2011 stond Furlan voor het eerst op het Holland Festival met het verplettende You can speak, you are an animal, een voorstelling over de spanning tussen mens en dier.

Poëtische beeldencarrousel over onze relatie met de doden

Groteske maskers, zwevende stoelen, dansende schaduwen en een cartoonesk spooklaken. Na het intrigerende You can speak, you are an animal (HF 2011) is de Zwitserse theatermaker Massimo Furlan terug met een betoverende en ontroerende voorstelling over het grensverkeer tussen het rijk van de levenden en de doden. Zes spelers bewegen zich als fantoomlichamen door een opeenvolging van associatieve tableaus. Zijn zij mens of geest, acteur of personage? Schakelend van burlesk naar tragedie, cabaret en performance voeren zij de toeschouwer langs de magische momenten waarop de doden zich mengen in de wereld van de levenden: langs rouw en verwerking, angst en fascinatie voor het onbekende en het voortleven van voorouders in dromen en verhalen. 

regie & scenografie Massimo Furlan spel Anne Delahaye, Diane Decker, Pierre-Olivier Dittmar, Massimo Furlan, Sun-Hye Hur, Gianfranco Poddighe, Stéphane Vecchione dramaturgie 
Claire de Ribaupierre foto Pierre Nydegger

UN JOUR
MASSIMO FURLAN
wo 17& do 18 juni
Frascati 1, 20:30
€23
theater

do 18 jun na de voorstelling meet the artist met Massimo Furlan

wo 17 & 18 juni / theater

UN JOUR
​​MASSIMO FURLAN

Onderdeel van:

Holland Festival

Het Holland Festival is sinds 1947 het toonaangevende internationale podiumkunstenfestival in Nederland. Jaarlijks presenteert het festival uitzonderlijke voorstellingen van internationaal niveau. Het festival kent een roemruchte geschiedenis waarbij iedere artistieke directeur een eigen wending gaf aan het festival. Al meer dan zestig jaar is het festival telkens weer spraakmakend. 

Vanaf 2015 is de artistieke leiding van het Holland Festival in handen van de Britse Ruth Mackenzie CBE. Ruth Mackenzie blijft een brede scope geven op de internationale podiumkunsten met een mix van voorstellingen en concerten uit alle windstreken van de wereld. Gevestigde namen staan naast nieuwe makers die innovatie in kunst tonen, waarbij het traditionele podium en de traditionele vormen niet meer als vanzelfsprekend gelden. 

De Holland Festival traditie van innovatie wordt aangevuld met het voornemen het Holland Festival meer naar buiten te laten treden, bijvoorbeeld  door zijn programmering zichtbaarder te maken in de openbare ruimte met performances / concerten / voorstellingen. 

Met het tonen van de Holland Festivalevenementen wil Ruth Mackenzie onvergetelijke indrukken achterlaten bij het publiek. ‘Life changing events’ tonen en verder werken aan de historie van het Holland Festival waar Amsterdam en Nederland trots op kunnen zijn.

www.hollandfestival.nl